Ga naar de inhoud

Online virtual Learning Exchange

Online virtual Learning Exchange

De IMPACT-groep, die eigenlijk naar ICAF-8 zou komen met verschillende activiteiten, nodigt je uit om deel te nemen aan een online virtuele Learning Exchange op het gebied van kunst, cultuur en conflict transformatie (ACCT). Deze Learning Exchange wordt medegeorganiseerd door   ArtasfoundationCrear Vale la Pena (CVLP), Free Culture InvisibleFundación Cambio Democrático (FCD), Humanity United(HU), International Community Arts Festival (ICAF),  Imagining Together: Platform for Arts, Culture and Conflict Transformation (IMPACT) en de  International Teaching Artist Collaboration (ITAC). 

De partnerorganisaties beleggen samen deze uitwisseling omdat ervaring laat zien dat kunst en cultuur kunnen worden ingezet om bij te dragen aan het voorkomen, verminderen en transformeren van gewelddadige conflicten en om positieve en duurzame verandering te beïnvloeden. Ze nodigen jou uit om mee te doen omdat het van vitaal belang is om ideeën en perspectieven mee te nemen van mensen uit elke regio in de wereld die op dit gebied werkzaam zijn, lokaal en globaal, in beleid en in praktijk, in hedendaagse kunst en traditionele cultuurvormen.

De Learning Exchange zal plaatsvinden op 21 en 22 april, gedurende 48 uur, op Platform4Dialogue, het online platform van de Engelse vredesorganisatiePeace Direct.

Dit collectief gesprek is ontworpen voor artiesten, cultureel werkers, vredesopbouw- en conflicttransformatiebeoefenaars, onderzoekers, oprichters en beleidsmakers in het ecosysteem van kunst, cultuur en conflicttransformatie, om samen het belang van de drie hoofdcomponenten van ons werk te onderzoeken: verzet, hermenselijking en verzoening.

Om de uitwisseling te inspireren en op gang te brengen delen de organisatoren hier de documentaire  Acting Together on the World Stage, door Allison Lund en Cynthia Cohen. Deze film gaat over de toepassing van performance en rituelen ten bate van sociale rechtvaardigheid en conflicttransformatie, met voorbeelden en overpeinzingen van experts in ons werkgebied.

Deelnemers kunnen erop rekenen dat ze deelnemen aan een veilige, constructieve en gefocuste online dialoog (in geschreven berichten) met andere geregistreerde deelnemers. Bronmateriaal zal beschikbaar zijn tijdens en na de uitwisseling. Je mag deze documenten delen met anderen. Bemiddelaars uit het veld zullen helpen de online dialoog in banen te leiden en vragen te stellen.

Details

  • De Learning Exchange zal plaatsvinden in twee talen, Engels en Spaans, simultaan en op hetzelfde platform maar in twee aparte ruimtes. Als je beide talen spreekt kun je tussen deze ruimtes heen en weer bewegen.
  • De uitwisseling vindt volledig online plaats dus je hebt een computer, mobiele telefoon of tablet nodig met internetconnectie.
  • Deelnemers kunnen op elk moment van de dag inloggen (in elke regio en tijdszone).
  • Deelnemers wordt gevraagd om minimaal twee keer per dag in te loggen, tijdens beide dagen van 24 uur (21 en 22 april). De meeste mensen blijven 20 minuten of meer actief in de Learning Exchange.
  • Tijdens de twee dagen van de uitwisseling zullen er een aantal discussieonderwerpen en onderzoeksvragen voorgesteld worden. Deelnemers zullen beide dagen hun opmerkingen, ideeën en antwoorden posten.
  • Er wordt geen voorbereiding gevraagd, hoewel er van de deelnemers verwacht wordt dat ze gebruik maken van hun eigen kennis en ervaringen om bij te dragen aan de gesprekken en  Acting Together on the World Stagehopelijk kunnen bekijken.
  • Leesmateriaal, video’s en links zijn beschikbaar bij aanvang en gedurende de twee dagen van de Learning Exchange.

Als je mee wil en kunt doen, laat dit uiterlijk 19 april weten aan Armine Avetisyan (IMPACT, Project Manager): arminkav@brandeis.edu. Je ontvangt dan informatie over het registreren.