Ga naar de inhoud
News

Terugblik: Summer School 2016

Terugblik: Summer School 2016

Van 22 t/m 28 augustus 2016 organiseerden ICAF en Sharing Arts Society een Summer School voor professionals en studenten. Het was een kleurrijke week vol muziek en beweging waarbij we werkten aan een grote parade met als visueel thema ‘het paard’. Met actuele thema’s als vluchten, vliegen, vrijheid en vrede als uitgangspunt werden onder leiding van de volgende ervaren gastkunstenaars workshops aangeboden die plaatsvinden in Utrecht:

  • De jonge Zulu choreograaf Sifiso Majola van Flatfoot Dance Company, Durban
  • De innovatieve dramaturg João Junior van Estopô Balaio in São Paulo, Brazilië
  • De creatieve Maria Gomide van Carroça de Mamulengos momenteel in Belo Horizonte, Brazilië
  • De fantastische Fanfakids van Met-X uit Brussel, België

Zij maken allemaal deel uit van een artistiek onderzoek naar multidisciplinaire, participatieve vormen van kunst in de openbare ruimte. Dit is met name relevant en urgent omdat vrije toegang tot de openbare ruimte steeds verder bedreigd wordt. Het eerste deel van de Summer School richtte zich in het bijzonder op de uitwisseling van methdologieen door professionals en studenten. Later die week werkten de kunstenaars en de deelnemers met lokale bewoners van Leidsche Rijn aan de onderdelen voor een parade op zondagmiddag. Dit was het volledige programma. Kijk op onze Facebook pagina voor foto’s!