Ga naar de inhoud

Olá Brasil!

Olá Brasil!

Eind april reisden onze artistiek directeur Eugene van Erven en productieleider Anamaria Cruz door Brazilië  om community arts projecten te scouten die een link hebben tot het thema ‘Beweging’ van ICAF 2017. Je kunt hun reis op Facebook en op deze blog volgen, waar ze onder andere vertellen over hun bezoek aan Edisca: een community dans organisatie opgericht om een verschil te maken in de levens van jonge kinderen in de wijken van Fortaleza. De reis naar Brazilië is een belangrijke stap richting ICAF 2017, welke in minder dan een jaar plaatsvindt tussen 29 maart en 3 april 2017. Met de steun van een speciaal fonds van het Nederlands Ministerie voor Buitenlandse Zaken (Dutch Culture en FCP) bezoeken Eugene en Anamaria onder andere Pombas Urbanas, Colectivo Estopo Balaio en Grup Ilú Obá de-min in Sao Paolo, Escola Livre de Dança da Maré in Rio de Janeiro, The University of Santa Catarina in Florianopolis en Edisca in Fortaleza. Tot en met 6 mei zullen ze deze Braziliaanse community artists in hun eigen context ontmoeten, presentaties geven over ICAF en hopelijk een partner vinden om mee samen te werken in de ICAF/SAS Summer School aan het einde van augustus. Dit is een korte impressie van het bezoek aan Edisca:

(Foto Estopô Balaio)