Ga naar de inhoud

Peter en Elka Schuman zijn onze eregasten

Peter en Elka Schuman zijn onze eregasten

In 1963, stichtte danser en beeldhouwer Peter Schumann , samen met zijn vrouw Elka , de Bread & Puppet Theater. Sindsdien is Bread & Puppet uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke gezelschappen in de wereld met een zeer herkenbare stijl en een royale , community -minded houding.

Al meer dan vier decennia , heeft Bread & Puppet zich verbonden met de natuurlijke omgeving en de omwonenden van de landelijke gemeenschap in en rond Glover in het noorden van Vermont . Aan de overkant van de weg staat hun boerderij waar zeer populaire jaarlijkse festivals plaatsvinden met duizenden mensen die actief deel te nemen. Peter Schumann is de drijvende kracht achter alle activiteiten van Bread & Puppet ’s . Vanaf het prille begin, heeft hij altijd zijn eigen zuurdesem brood gebakken en bied deze aan een wereldwijd publiek als een symbool van het essentiële belang van kunst in ons menselijk bestaan. Speciaal voor de opening van ICAF – 6 , op 26 maart zal Peter met een groep lokale vrijwilligers een ad hoc broodoven construeren van gebruikte bakstenen op het terras van Theater Zuidplein . Aan het eind van de middag , zal hij de oven aansteken en – samen met u – brood bakken op het moment dat het ICAF Barrio Comparsa [ straatparade ] bereikt Zuidplein . Het eerste stuk brood zal het signaal zijn van de officiële opening van ons festival.