Ga naar de inhoud

Een spectaculaire show van Spanje met Roma- vrouwen uit Sevilla

Een spectaculaire show van Spanje met Roma- vrouwen uit Sevilla

Een van de grootste hits in de Spaanse theaters van de afgelopen jaren was een productie van García Lorca ’s House van Bernarda Alba uitgevoerd door acht Roma-vrouw uit de onrustige El Vacie wijk in Sevilla . Het stuk werd uitgevoerd voor uitverkochte zalen door het land en de pers prees de buitengewone kracht van de vrouwen, die het script hadden aangepast aan hun eigen levensomstandigheden . Ze werden ondersteund door professionals uit het gerenommeerde theatergezelschap Atalya – TNT , die haar hoofdkantoor heeft naast El Vacie . Een paar jaar geleden, besloot de groep haar activiteiten toegankelijker te maken voor hun zijn naaste buren. De unieke samenwerking die leidde tot de productie van vanavond was het onmiddellijke resultaat van deze outreach .

Het spel , dat Lorca schreef vlak voor zijn gewelddadige dood in de Spaanse Burgeroorlog in 1936 , gaat over een landelijk huis in Andalusië . Drie generaties van vrouwen , onder leiding van de nogal dominante Bernarda Alba , proberen samen te leven in deze plaats met ups en downs en veel spanning. De prestaties effectief verkent alle soorten van druk , passie , en gender relaties vanuit het perspectief van Roma-vrouwen weg.

De productie blijft een levensveranderende ervaring voor deze geweldige vrouwen. Het stelt hun in staat om hun huis en klusjes achter zich te laten. De zorg van hun kinderen over te laten aan hun echtgenoten. Om nu te reizen in Spanje en Rotterdam met deze prachtig productie!