Ga naar de inhoud

Tiny Toones uit Cambodja

Tiny Toones uit Cambodja

In 2005 , opende Tuy Sobil zijn huis voor een groep jonge kinderen, die woonde en werkten op de straten in de buurt van hem. Tuy zelf was net terug uit Phnom Penh waar hij een groot deel van zijn leven had doorgebracht in vluchtelingenkampen in Thailand en later in delen van Los Angeles. Na een strafrechtelijke veroordeling in de VS , werd hij gedeporteerd terug naar Cambodja in 2004. Al snel begonnen de geruchten dat hij een breakdancer in Amerika was geweest en als gevolg daarvan begonnen meer en meer kinderen aan te kloppen op zijn deur voor de lessen . Zijn huis werd daarmee een informeel buurthuis en het hart van een echte hip -hop beweging die honderden kinderen en jongeren beïnvloeden . Vandaag de dag krijgt Tuy’s groep steeds meer internationale aandacht . Met de hulp van het Prins Claus Fonds, dat de groep structureel ondersteunt, kan de groep nu hun Europese debuut maken op ICAF. Deze energieke dansvoorstelling brengt de persoonlijke verhalen van de betrokkenen en hun moeilijke achtergronden op de straten van Phnom Penh tot leven. Ze laten zien hoe dans hielp hen om hun leven te veranderen .