Ga naar de inhoud

Bread & Puppet tijdens ICAF 2014

Bread & Puppet tijdens ICAF 2014

Voor de opening van het festival zoeken we letterlijk de ruimte op. Op dinsdag 25 en woensdag 26 maart verzorgen kunstenaars van Barrio Comparsa uit Medellín, Colombia een workshop voor bewoners van IJsselmonde en andere geïnteresseerden. Samen creëren ze elementen voor een feestelijke, kleurrijke parade die eind van de middag naar het Zuidplein trekt. In het theater zelf wordt het het festival geopend door het legendarische Bread & Puppet theater, de grootmoeder van de moderne community arts. Dit gezelschap dat al 50 jaar een onlosmakelijk onderdeel vormt van de plattelandsgemeenschap in de Amerikaanse staat Vermont, presenteert op het ICAF Exultation Manufacture with Crucifixion of Oppositionist. Dit is een betoverende, symbolische productie met reuzenpoppen en live muziek over de relatie tussen mens en natuur.