Ga naar de inhoud

Community, Art, Power: The ICAF Book

Community, Art, Power: The ICAF Book

De afgelopen maanden heeft festival directeur Eugène van Erven gewerkt aan het verzamelen van speciaal voor het boek geschreven essays rondom het thema ‘the power of Community art’. Inmiddels is er een bijzondere collectie bij elkaar gebracht met unieke achtergrondverhalen van onder andere Matt Jennings over de dilemma’s in de Noordierse community arts, Kerrie Schaefer over Big hART, Michael Romanyshyn over Interculturele Community muziek, Edith Scher over de geschiedenis van community theater in Argentinië en François Matarasso over de veranderingen tussen Community Arts in de jaren 80 en nu. Het boek bevat ook uitgebreid artikel over het ICAF seminar door Jan Cohen-Cruz en een fascinerend essay van de inheemse groep Debajehmujig uit Canada over hun bijzondere positie in de kunstwereld.

Het ICAF boek bevat ook een videodocumentaire dat de verschillende facetten van Community Arts probeert te vangen. Het zal in december 2012 worden gepubliceerd en is vanaf dan te koop via onze website.