Ga naar de inhoud

Boek: Films maken, jongeren en antichaosrecepten

Boek: Films maken, jongeren en antichaosrecepten

Boek: Films maken, jongeren en antichaosrecepten

door Anna Spohr

€ 34,95

 

Films maken, jongeren en antichaosrecepten is meer dan een handleiding voor  het opzetten en uitvoeren van een filmproject met jongeren. Voor jongeren is het vertellen van een ‘eigen’ verhaal, een documentaire over henzelf een goede eerste stap om het complexe proces van film maken van dichtbij te ervaren en te begrijpen. Anna Spohr laat met haar methodiek zien dat het maken van videofilmpjes tegelijkertijd een krachtig middel kan zijn voor de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemende jongeren en hun zelfinzicht kan vergroten. Inzicht in de mediagrammatica en het ontwikkelen van zelfvertrouwen bij de jongere gaan hand in hand.

 

De acht lessen waarin een filmproject wordt uitgevoerd vormen de kern van het boek. Per les lees je wat de stappen voor die week zijn, Anna geeft tips voor de begeleider en voor de jongeren, en er zijn huiswerkopdrachten. De vele praktijkvoorbeelden vormen een bron van inspiratie. In de bijlagen vind je handige extra’s zoals een filmwoordenboek, een overzicht van andere methodieken in Nederland en een modelsubsidieaanvraag; op de website www.antichaosrecepten.nl kun je voorbeeldfilms bekijken.

 

Films maken, jongeren en antichaosrecepten is geschreven als inspiratiebron voor iedereen die werkt met jongeren. Het leent zich goed als richtlijn voor filmprojecten in het onderwijs of voor community art projecten; het is tevens een handboek voor zelfstandige filmprojecten waarbij men op basis van co-creatie tot een resultaat wil komen.

 

Anna Spohr is filmmaker, videocoach, community-artist en oprichtster van AllAboutUs FilmFactory, een stichting met als uitgangspunt het maken van films in co-creatie met jongeren.

www.antichaosrecepten.nl