Ga naar inhoud

Keynote lezing: “De kunst van het samenstellen”

Keynote lezing: “De kunst van het samenstellen”

Live opgenomen op het ICAF NEW MKRS Festival’23 in Islemunda, Rotterdam, is “The art of community” een lezing van Theron Schmitt die kijkt naar zowel de filosofische als praktische implicaties van het werken met en als onderdeel van een gemeenschap.

De lezing van Theron is gebaseerd op de vragen: wat kan community art leren van andere benaderingen van intentionele groepsvorming, zoals van sociale bewegingen en collectief activisme? En, net zo belangrijk, hoe kunnen creatieve methoden van community art ons uitnodigen om ruimer na te denken over hoe we kunnen samenkomen, of dat nu een specifiek ‘artistieke’ context is of niet? De volledige lezing is nu online beschikbaar. Klik hier om te kijken.