Ga naar inhoud

BRZ’NKO ŠTROÏ International Zinnode voor de Zinneke Parade 2024

BRZ’NKO ŠTROÏ International Zinnode voor de Zinneke Parade 2024
Wat gebeurd er

Neem een eerste blik op de Zinneke Parade, die plaatsvindt op 1 juni. Zinneke Parade nodigt acht organisaties van buiten Brussel en België uit voor een internationale Zinnode. Samen met deelnemers uit Parijs, Edinburgh, Praag, Roztoky, Rotterdam, Tilburg, Leuven en La Louvière vormen zij het collectief BRZ’NKO ŠTROÏ. Een bont gezelschap van geluidsmakers uit de vier hoeken van Europa.

Oi Musica, Velvet Carnival, Masopust Parade, ICAF Rotterdam, EELT Collectief, La Fabrique des Impossibles, MJ Indigo en De Batterij. Onder impuls van Jo Zanders en Vital Schraenen bundelt deze internationale groep van community arts-organisaties de krachten in BRZ’NKO ŠTROÏ. Met kleurrijke maskers op en vrolijk dansend, combineren ze trommels, fuzzy gamelan-instrumenten, trompetgeschal, allerlei botsende objecten en andere schmilblixen… Lost and found in translation vieren ze hun eenheid, ondanks golven van corona, oorlogen, Brexits en andere crises.

Lees meer op de website van MetX.

BRZ’NKO ŠTROÏ International Zinnode voor de Zinneke Parade 2024
Zoek naar community arts-evenementen, workshops en cursussen rechtstreeks vanuit onze evenementenkalender en krijg toegang tot nieuwsupdates uit het hele veld.