Ga naar de inhoud

Dançando com a Diferença, Portugal

Dançando com a Diferença, Portugal

Voor ICAF 2023 brengt Dançando com a Diferença hun nieuwste werk, “GABO“, een kinder- en familieshow waar verschillen worden benadrukt, zodat jongeren en kinderen hun eigen interpretatie kunnen maken van de manier waarop bepaalde gemeenschappen in de samenleving worden behandeld. De naam van de show, GABO, is ook de naam van de pop die, net als zijn collega-dansers, het podium gebruikt om vragen te stellen over zijn eigen beperkingen en plaats in de bredere samenleving. Verschil en gelijkheid, lelijkheid en schoonheid, realiteit en illusie, mogelijkheid en beperking, worden allemaal overwogen door de aanwezigheid van GABO, een marionet gemanipuleerd door de dansers, die het publiek leidt naar een grotere waardering van de mensheid in het algemeen.

Dançando com a Diferença, wat zich vertaalt naar ‘Dansen met verschillen’, is afkomstig van het Portugese eiland Madeira. Al meer dan 21 jaar maakt Dançando com a Diferença dansvoorstellingen met mensen die beperkingen (en mogelijkheden) ervaren, onder de bezielende leiding van danspedagoog Henrique Amoedo, en krijgt daarbij nationale en internationale erkenning.

De ambitieuze strategie van Dançando com a Diferença is om verder te gaan dan de traditioneel beperkende grenzen van de dans- / vaardigheidssector en te worden opgenomen in de reguliere internationale podiumkunstenscene. Om dit te bereiken werken ze vaak samen met gevestigde nationale en internationale choreografen, die helpen om de grenzen naar inclusiviteit te verleggen.