Ga naar de inhoud

Sneak Peek ICAF 2017

Sneak Peek ICAF 2017

Dit festival brengen we kunstenaars samen uit Pakistan, Singapore, Rusland, Nicaragua, Portugal, Australië, Kenia en meer.  Hier is alvast een sneak peek:

‘Trash Dance’ | Film | Forklift Danceworks | Verenigde Staten

Forklift Danceworks viert het (buiten)gewone door voorstellingen te maken die geïnspireerd zijn op de bewegingen van het alledaagse leven. Door een diverse groep deelnemers en toeschouwers te betrekken bij voorstellingen, cursussen en workshops moedigt het gezelschap mensen aan om actief deel uit te maken van het creatieve proces. In het project ‘Trash Dance’ heeft choreografe Allison Orr schoonheid gevonden in vuilniswagens en in de onzichtbare mannen en vrouwen die onze vuilnis ophalen. Filmmaker Andrew Garrison volgt Orr als ze meerijdt op de dagelijkse routes van schoonmakers om hen te observeren en hen te overtuigen een bijzonder optreden te geven. Op een verlaten vliegveld komen tientallen vuilniswagens en hun bestuurders samen om eenmalig een prachtige en ontroerende voorstelling te geven voor een publiek van duizenden mensen. We zijn trots om aan te kondigen dat Allison Orr en haar collega Krissie Marty naar het ICAF komen om een workshop te geven, en misschien zelfs om samen te werken met werknemers hier in Rotterdam. 

 

‘Women in Red’ | Theater | FM Theatre Power | Hong Kong

Women in Red is een solo-voorstelling van Mo Lai Yan-chi; theatermaker, filmmaker en voorzitter van FM Theatre Macht in Hong Kong. De voorstelling bestaat uit acht verhalen waar ze mee in aanraking is gekomen tijdens het beoefenen van Playback Theatre met FM Theatre Power, een vorm van improvisatietheater waarbij het publiek de verhalen deelt die acteurs naspelen op het podium. In een interview met Varsity Magazine zegt Lai: “Playback Theatre wordt steeds populairder in Hong Kong, hoewel we bij FM Theatre al zo’n tien jaar met deze methodiek werken. Het publiek komt niet alleen om naar een voorstelling te kijken, maar om hun persoonlijke verhalen te delen. In de afgelopen 10 jaar heb ik honderden verhalen gehoord, waarvan vele me geraakt of geïnspireerd hebben. Ik hoop dat deze verhalen een groter publiek zullen bereiken, om de levens van deze vertellers de mijne hebben geraakt. Als actrice hoop ik deze verhalen naar meer mensen te brengen. We zijn blij om aan te kondigen dat Mo Lai Yan-chi en haar collega’s van FM Theatre Power naar het ICAF komen om een workshop te geven. 


‘Synectikos’ | Dans | Colectivo Lisarco | Spanje
Colectivo Lisarco maakt choreografieën waarin beweging, muziek en beeldende kunst elkaar kruisen. Door middel van community art en samenwerkingsprocessen werkt Lisarco aan het maken van een minder gesloten culturele omgeving. Het collectief werkt momenteel aan werk rondom het thema ‘ruimte’: aan de ene kant is er de fysieke ruimte vol met hoeken, perspectieven en afmetingen; aan de andere kant is er de ruimte die we creëren met onze verbeelding. Ruimte is hoe dan ook een element dat gedeeld wordt door alle mensen – jong en oud, met en zonder beperking – en welke we steeds weer opbouwen om samen te leven of juist gescheiden van elkaar te zijn. Lisarco’s werk is een mooi voorbeeld van ‘inclusion dance’ en op het ICAF nodigen ze je uit om door het werk ‘Synectikos’ te laten zien hoe poëtische ruimten worden gemaakt en belichaamd.