Ga naar inhoud

Kalender 2016

Kalender 2016

Het is bijna lente, en met de volgende evenementen op de kalender is er genoeg reden om er naar uit te kijken.

Van 11 tot 13 maart organiseert Dansmakers Amsterdam ‘The Relevance of Dance’, een driedaags evenement met overdag open gesprekken, lezingen en interactieve programma’s waarin kunstenaars, beleidsmakers, talentontwikkelaars en wetenschappers bijeenkomen om het belang van de dans in en voor de maatschappij in kaart te brengen. In de avonden zijn twee voorstellingen te zien, waarin de nieuwe generatie choreografen hun innovatieve werk toont: Euripides Laskaridis en Michele Rizzo. Deze nieuwe generatie geeft de toekomst van dans in Europa vorm door te werken met thema’s als mobiliteit, duurzaamheid en sociale innovatie.

Van 24 tot 28 maart presenteert Upstate Theatre Project An Easter Service in samenwerking met het An Táin Arts Centre. Door gebruik te maken van historische getuigenissen, lokaal onderzoek en samenwerking met de gemeenschap hebben ze een hedendaagse voorstelling gemaakt van gebeurtenissen uit het verleden. Door het samen laten smelten van participatieve processen en persoonlijke reflectie op lokale, nationale en internationale historische gebeurtenissen geeft de voorstelling een unieke vorm aan de geboorte van een land. De voorstelling representeert het verleden door middel van hedendaagse stijlen en moderne innovatie, en kijkt op deze manier terug op de levens van diegenen die sleutelfiguren waren in deze historische gebeurtenissen.

Van 7 juli tot 7 augustus organiseert Cornerstone Theater Company een zomer residentie die de intersectie van theater en community onderzoekt. The Institute Summer Residency is een omvangrijke manier om te leren over Cornerstone’s processen in het maken van community-engaged theater. Het programma is ontworpen voor mensen die op zoek zijn naar inzicht, middelen en inspiratie om met een gemeenschap te werken naar een specifiek doel. Door middel van lessen en praktische deelname aan een productie delen Cornerstone’s medewerkers en gastkunstenaars met studenten hoe ze van begin tot eind een theaterstuk kunnen maken.

It’s Where We Go is een locatievoorstelling die de Britse kust en het fenomeen nostalgie onderzoekt aan de hand van live performance en audio. De voorstelling is een gemeenschap-gedreven project en de bijdragen zullen een archief van herinneringen vormen die als doel heeft mensen uit Engeland (en daarbuiten) met elkaar te verbinden. Dit archief zal voortbestaan als een online, openbaar platform dat verder onderzocht en ontdekt kan worden. Gespeeld op 26 augustus op the Herne Bay Festival, Engeland, en meer speeldata worden binnenkort bekend gemaakt. 
 
Foto door Cornerstone Theatre