Ga naar de inhoud

Introducing Jasmina Ibrahimovic

Introducing Jasmina Ibrahimovic

We zijn heel blij om een nieuw maar bekend gezicht te verwelkomen in het ICAF team.  Theatermaker Jasmina Ibrahimov is de assistent programmeur voor de volgende editie van het ICAF. Velen van jullie zullen Jasmina al kennen van de vorige edities van het ICAF en van haar werk bij het Rotterdams Wijktheater, waar ze verschillende producties geschreven en geregisseerd heeft.

“Toen ik tien jaar oud was, kwam ik als vluchteling naar Nederland vanuit voormalig Joegoslavie. We vonden een veilige thuishaven in de mooie, multiculturele stad Rotterdam. Maar de eerste keer nadat ik mijn huis verlaten had en ik me werkelijk thuis voelde, omringd met mensen die ik diep van binnen kende, was toen ik mijn eerste ICAF ervaarde in 2008. Als klein meisje droomde ik dat ik de politiek leiders van de Serven en de Bosniers samen kon laten komen om ze met elkaar te laten praten. Ik was er zeker van dat een dialoog de oorlog kon stoppen. Bij het ICAF vond ik mensen die hetzelfde geloven, en die het hun werk hebben gemaakt om een esthetisch dialoog te creeren, op verschillende manieren, in verschillende contexten, met verschillende mensen. Ik voel me vereerd deel uit te maken van het ICAF team en ik kijk er naar uit veel van jullie allemaal te leren.”

Foto door Cor Vos