Ga naar de inhoud

DanceAble op Holland Dance

DanceAble op Holland Dance

Voor het eerst in Nederland wordt aan het einde van November een platform gecreeërd voor een nieuw soort choreografie: inclusiedans. Deze vorm van beweging laat de oneindige hoevelheid mogelijkheden van het lichaam met een beperking zien. Om traditionele ideeën over het motorisch perfect functionerend lichaam te bevragen, organiseert Holland Dance een driedaags evenement dat in het teken staat van schoonheid scheppen met een beperking. Op DanceAble presenteren zowel professionele als onervaren dansers het adembenemende resultaat van hun samenwerking. Twee vooraanstaande choreografen zijn door Holland Dance uitgenodigd om in deze dansvorm twee nieuwe duetten te maken. De internationale breakdance crew ILL-Abilities maakt haar debuut in Nederland. Een community art project laat tot slot zien dat met talent, inzet en plezier dingen mogelijk zijn die we soms onterecht voor onmogelijk houden. Voor meer informatie, ga naar http://www.holland-dance.com/entry/181/danceable-dansen-zonder-beperking.