Ga naar de inhoud

Big hART’s Blue Angel

Big hART’s Blue Angel

In 2011 opende ICAF-5 met Ngapartji Ngapartji, een productie van een van Australie’s meest toonaangevende gezelschappen Big hART. Het werk van Big hART leek verder te reiken dan de reguliere reikwijdte van community arts projecten zoals we die kenden, wat het gezelschap uniek maakte in de internationale wereld van community art. Om die reden creeerden we op ICAF-6 graag een platform voor het onderzoeken van de mogelijkheden voor een nieuwe international co-productie over de onzichtbare zeevaarders die op gigantische containerschepen werken om goederen te transporteren om aan de behoeften van consumenten te voldoen. Genaamd Blue Angel, reist Big hART door dit lange termijn proces heen met kunstenaars en de gemeenschappen van zeevaarders van grote havensteden in Australie en verder. Een aantal weken geleden werd Big hART’s korte film SEAFARERS vertoond bij de International Maritime Organization voor de International Day of the Seafarer. We zijn net zo trots als zij zijn dat deze stemmen over de hele wereld gehoord worden. We hopen dat Blue Angel zichzelf blijft ontwikkelen door middel van de lokale input uit andere havensteden voordat ze hopelijk in maart 2017 aanmeert in de haven van Rotterdam, precies op tijd voor het festival.