Ga naar de inhoud

Nieuwe publicaties in Spanje en Portugal

Nieuwe publicaties in Spanje en Portugal

Twee deelnemers van de laatste editie van het ICAF hebben nieuwe boeken over community art geredigeerd. Eva García van Transformas in Barcelona heeft een speciale editie van Abierto al Público [‘Open voor het Publiek’] genaamd Artes Escénicas y Comunidad geredigeerd. Daarin introduceert ze community art in al haar diversiteit aan Spaanse lezers die betrokken zijn bij ‘La Red’, het netwerk van theaters, auditoriums, circuits en festivals.

Hugo Cruz, artistiek directeur van Pele in Porto, heeft een boek geredigeerd genaamd Arte e Comunidade: Trajetórias e Olhares Transversais. Deze zal volgende maand uitgegeven worden door de Gulbenkian Foundation in Lissabon. Beide boeken, waar ook ICAF aan bijgedragen heeft, zijn duidelijke signalen dat community art tegenwoordig een belangrijke rol heeft in Zuid-Europa.