Ga naar de inhoud

Catalina García terug in Nederland

Catalina García terug in Nederland

Velen van jullie zullen nog de indrukwekkende parade herinneren die het festival openden afgelopen maart. De artistiek leider van de parade was Catalina Garcia, een Colombiaanse kunstenares uit Medellin die jaren lang met Caja Ludica in Guatemale heeft gewerkt. Catalina is nu in Colombia aan het werk met Barrio Comparsa, een lokale kunstorganisatie dat in wijken werkt om een verschil te maken in kleurrijke kunst in de buitenruimte. Hogeschool voor de Kunsten Codarts heeft Catalina uitgenodigd om met hun danstudenten de methodiek van de parade uit te leggen. Tijdens haar verblijf in Nederland zal Catalina ook een aantal workshops verzorgen in Arnhem (voor Kunstbedrijf als voorbereiding voor een lente ritueel) en in Utrecht (voor de Sharing Arts Society als inspiratiebron voor een grote parade dat de start zal zijn voor de Tour de France). Ook zal Catalina aanwezig zijn op 2 april tijdens onze boeklancering en film premiere.