Ga naar de inhoud
News

Spirit of Culture Award voor Citizens en Debaj in Glasgow

Spirit of Culture Award voor Citizens en Debaj in Glasgow

Onlangs heeft de Community Company van het Citizens Theatre in Glasgow en Dejahemujig Storytellers uit Manitoulin in Canada, de Spriti of Culture Award gewonnen van de stad Glasgow. De Citizens en Debaj zijn langdurige partners die elkaar ontmoet hebben tijdens ons festival in 2011. Ze hadden besloten om een coproductie te maken for the Commonwealth Games in Glasgow afgelopen zomer. Deze voorsteling ‘On Common Ground’ was een locatievoorstelling door de wijk Gorbals, deze wijk is direct achter het gebouw van de Citizens Theater. Het was elke avond volledig uitverkocht en heeft hele goede recensies ontvangen in de krant The Schotsman. Elly Goodman, een van de artistieke leiders van de Community Company of Citizens schrijft dat ze ontzettend opgetogen waren: “het was ontzettend onverwachts, een geweldige verrassing. Neil, een speelster, Mari en ik waren aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen en met een hele fan fare zijn we het podium opgegaan. 

Elly, Neil, Matt Jennings en Debaj zijn nieuwe plannen aan het maken voor de volgende samenwerking tijdens de Earagail Arts Festival in Donegal in Ierland in juli van dit jaar.

The spirit of ICAF is moving right along…