Ga naar de inhoud

Community Music Maken

Community Music Maken

Op het ICAF worden dit jaar twee fenomenale community music workshops gegeven.  Op donderdagmiddag verzorgt Luc Mishalle (België) een drie uur lange op productie georiënteerde muziekworkshop voor muzikanten van alle achtergronden en niveaus. Als je mee wilt doen, vergeet dan niet je eigen muziekinstrument mee te nemen. Samen met jou zal Luc eerst een basis van Marokkaanse ritmische melodieën (shaa bi, ra ï, gnawa) leggen, waarna hij de melodische patronen samenweeft tot een kleurrijk, feestelijk soort muziek. De deelnemers zullen zelf de lengte en de geluidsnuances van de muziekstukken bepalen.

Op vrijdagmiddag nodigt Michael Romanyshyn  (Verenigde Staten) je uit om in drie uur met hem samen een vierdelige symfonie te maken en een korte symfonische werk  te produceren met de naam  The City of Empty Rooms. De partituur wordt tijdens de workshop in samenwerking met elkaar ontwikkelt. Het cruciale aspect is je bereidheid te luisteren, te delen en te spelen. De enige voorwaarde voor de workshop is dat je een eigen muziekinstrument meeneemt. Poëtische bijdragen in welke taal dan ook worden aangemoedigd.

Michael Romanyshyn is theatermaker, muzikant en componist. Hij maakte 17 jaar lang deel uit van Bread & Puppet Theatre, waarna hij theaterruimten in New York City en in landelijk Maine oprichtte. Hij heeft met groepen ervaren en onervaren muzikanten en kunstenaars gewerkt aan muzikale projecten over de hele wereld, en ontwikkelde op samenwerking gebaseerde methoden van compositie en theaterproductie. Hij is de muzikaal directeur van Archa Theatre’s Allstar Refjudzi Band.  

Luc Mishalle is de artistiek directeur van MET-X, een thuishaven voor muzikanten in Brussel. Voor vele jaren is hij bekend in zowel de professionele muziekwereld als in de straten van de stad. Hij werkt in theatercontexten alsook in hedendaagse en improvisatie muziek. Zijn veelvuldige samenwerking met Marokkaanse percussionisten heeft geresulteerd in de formatie van muziekensembles Marakbar, Al-Harmonia, Remork, en Marockin’ Brass.