Ga naar inhoud

Theater in plaats van oorlog: podcastaflevering met James Thomspon

Theater in plaats van oorlog: podcastaflevering met James Thomspon

Voor Culture of Possibility #40 interviewen Arlene Goldbard en François Matarasso James Thompson, hoogleraar toegepast en sociaal theater aan de Universiteit van Manchester, die een lezingenreeks faciliteerde als onderdeel van ICAF 2023.

James Thompson was de oprichter van In Place of War, een project dat onderzoek doet naar en kunstprogramma’s ontwikkelt in oorlogsgebieden en heeft uitgebreide ervaring met het werken met en schrijven over theater onder dergelijke omstandigheden. Het project omschrijft zichzelf als “een wereldwijde organisatie die artistieke creativiteit gebruikt op plaatsen die worden getroffen door conflicten en klimaatverandering als een instrument voor positieve verandering. We stellen grassroots changemakers in muziek, theater en in de kunsten in staat om culturen van geweld en lijden om te zetten in hoop, kansen en vrijheid.”

Arlene, François en James praten over zijn reis en zijn werk, en wat we zouden kunnen leren over het verschuiven van perspectief van lofrede naar kritiek, naar solidariteit, naar liefde, bewust waarderen wat goed is.

Je kunt de aflevering terugluisteren via de ICAF Library, hier.