Ga naar inhoud

Open Call for Submissions: Toegepast drama inzetten in het verpleegkundig en zorgonderwijs

Open Call for Submissions: Toegepast drama inzetten in het verpleegkundig en zorgonderwijs

Health Action Training, die deel uitmaakte van het ICAF 2023 Festival-programma, is op zoek naar medewerkers voor hun aankomende publicatie: Using applied drama in nursing and healthcare education: A handbook for educators. Zou jij dit kunnen zijn? Lees de volledige informatie hieronder en reageer uiterlijk vrijdag 3 juli, 13.00 uur BST.

Redacteuren en auteurs: Richard Kyle, Alex Mermikides, Sara Donnetto, Karl Tizzard-Kleister, Catherine Mahoney, Terry Firth en Sally Richardson

We zijn op zoek naar medewerkers voor ons boek over drama en gezondheidseducatie, dat al is geaccepteerd voor publicatie.

De laatste jaren is er steeds meer belangstelling voor de samenhang tussen de podiumkunsten en de uitvoering van zorg. Toegepast drama is door docenten gebruikt om studenten in de gezondheidszorg in staat te stellen zich bezig te houden met concepten als mededogen, empathie en waardigheid, en om communicatie, interprofessioneel teamwerk en therapeutische relaties te verbeteren. Het is ook gebruikt om studenten in de gezondheidszorg te helpen inzicht te krijgen in de politieke en beleidskrachten die ervaringen en toegang tot zorg vormgeven.

We streven ernaar om perspectieven op deze onderling verbonden aanpak te verzamelen en enkele leidende principes te presenteren voor manieren waarop effectief kan worden gewerkt in deze disciplines, met name in een onderwijscontext. We zijn op zoek naar voorstellen voor bijdragen aan deel drie, waarin projecten worden gepresenteerd die typeren en/of uitdagen wat het betekent om in het gebied te werken. We moedigen bijdragers aan om drama- en gezondheidsexpertise samen te brengen op elke manier die zij geschikt achten, bijvoorbeeld door zowel een drama- als een gezondheidsvertegenwoordiger op hun auteurschap te hebben. Bijdragers zullen samenwerken met de boekredacteuren en andere auteurs om de andere delen van het boek te informeren en te verrijken.

Hoewel we openstaan voor alle inzendingen, moedigen we inzendingen van projecten die:

 • Betrokken zijn bij of geleid worden door ondervertegenwoordigde mensen
 • Werk buiten het VK betrekken
 • Presenteer projecten met een duidelijke en onderscheidende nieuwigheid
 • Zijn elk opleidingsniveau, inclusief CPD/training met duidelijke leerresultaten
 • Betrek andere zorgberoepen dan de verpleging, of die de vraag stellen wat als zorg telt
 • Betrek studenten en/of publiek
 • Zijn gevestigde projecten voorbij de proeffase
 • Gebruik drama om verder te gaan dan simulatie

Tijdlijn:

 • Voorstellen moeten uiterlijk op vrijdag 3 mei om 13.00 uur BST worden ingediend.
 • Succesvolle voorstellen worden uiterlijk vrijdag 17 mei op de hoogte gebracht.
 • De eerste versies van hun hoofdstukken (4000-6000 woorden) moeten uiterlijk op woensdag 31 juli 2024 worden ingediend
 • Ontwikkelde definitieve concepten (4000-6000 woorden) uiterlijk op donderdag 31 oktober 2024.

Voorstellen mogen maximaal 500 woorden lang zijn en moeten het volgende bevatten: de volledige naam (namen), affiliatie, biografie, relevante projectgeschiedenis, contactgegevens, locatie en eventuele relevante toegangsvereisten (max. 150 woorden). Om een voorstel in te dienen, stuurt u het bovenstaande materiaal naar beide redacteuren van sectie drie:

Dr. Karl Tizzard-Kleister karl.tizzard-kleister@healthactiontraining.com

En

Terry Firth firthterry1@gmail.com

Veel succes met indienen!