Ga naar de inhoud

HIGH LIGHT ICAF’23: Comicdom Take Away Art Packs, Griekenland HIGH LIGHT ICAF’23:

HIGH LIGHT ICAF’23: Comicdom Take Away Art Packs, Griekenland HIGH LIGHT ICAF’23:

In de loop van de donderdag-, vrijdag- en zaterdagochtend van het ICAF verwelkomen we van harte Athens Comics Library/Comicdom Pers om een reeks workshops te faciliteren waar je je eigen Take Away Art Pack kunt maken, dat tijdens onze Familiedag op zaterdagmiddag wordt gehouden met de kinderen uit IJsselmonde, waar icaf zijn hoofdkantoor heeft.

Het Take Away Art Pack is een doe-het-zelf creativiteitspakket waar kinderen thuis samen met hun ouders of verzorgers van kunnen genieten en dat creatieve verhalen stimuleert door middel van een doe-het-zelf, empowerende aanpak. Het maken van de pakketten zal gepaard gaan met discussies onder leiding van dr. Lida Tsene, onderzoeker en docent bij het MA-programma Communicatie en Nieuwe Journalistiek aan de Open Universiteit van Cyprus, over de waarde en impact van creatieve kunsten in het vroege onderwijs voor traumagenezing en betrokkenheid van de gemeenschap.

Non-profit organisatie Comicdom Press werd opgericht in 2004. Een van hun vele activiteiten is het jaarlijkse Comics Festival, Comicdom Con, dat plaatsvindt in Athene en meer dan 15.000 bezoekers trekt en sinds 2006 loopt. Daarnaast runnen ze Athens Comics Library, de allereerste Griekse stripbibliotheek, waar ze educatieve workshops ontwerpen en faciliteren voor jongeren, studenten, scholen, leraren en bibliothecarissen, evenals workshops voor volwassenen die creatieve verhalen en strips gebruiken.