Ga naar de inhoud

ICAF NIEUWS: 8102 door K & A

ICAF NIEUWS: 8102 door K & A

De naam K&A staat voor Karla Isidorou en Alexandra Bellon: twee aardige, speelse, kunstenaars met hart voor community arts. Ze zijn van gemixte culturele achtergronden en gebaseerd in Génève, Zwitserland.Karla en Alexandra zijn opgeleid in muziek, theater en beeldende kunst en hebben fantastische participatieve projecten gedaan op verschillende plekken in de wereld, waarbij ze steeds nieuwe manieren ontdekken om mensen te verbinden. Dat is waarom ICAF zich tot hen aangetrokken voelde en andersom.

Op ICAF-8 zouden ze hun participatieve project ‘8102’ (2018 achterstevoren) komen presenteren. Eind 2018 begonnen ze met dit project, waarvoor ze vrienden, collega’s en vreemden overhalen om een jaar lang een dagboek bij te houden waarin ze zich hun dagelijks leven en de wereld over ruim 6000 jaar voorstellen. Voor K&A is 8102 de ‘ultra toekomst’: eigenlijk onmogelijk om je voor te stellen, maar als je erover begint te fantaseren worden de meest fantastische verhalen en dingen bedacht. Wij vonden dat dit idee perfect binnen ons ‘visie’-thema paste en we waren ervan overtuigd dat het het begin kon zijn van een nieuwe groeiende gemeenschap. Eerdere deelnemers hadden al meer dan 50 papieren agenda’s en dagboeken naar ons ICAF-kantoor in Rotterdam gestuurd, en er waren er nog meer onderweg. Het idee was dat K&A op het ICAF elke morgen uit de dagboeken zouden voorlezen of delen ervan zouden opvoeren. Tegelijkertijd hoopten zij dat ze ICAF-bezoekers zouden kunnen verleiden om hun eigen dagboeken in te gaan vullen en op deze manier onderdeel te worden van het project.

K&A laten zich niet makkelijk afschrikken, en na de afgelasting van ICAF-8 begonnen ze meteen te brainstormen over een onlineversie van hun ICAF-plan. Ze waren samen met ARTEZ Arnhem (hun Nederlandse alma mater) al begonnen aan een serie podcasts en nu hebben ze speciaal voor jullie en ons een speciale video gemaakt. Hierin vertellen ze over hun fascinerende project en nodigen ze je uit om mee te werken aan deze groeiende onlinecollectie van creatieve uitingen waarin mensen zich voorstellen hoe het zal zijn in het jaar 8102.

Ontdek 8102 online:

 

Kanaal met video podcasts:

https://vimeo.com/channels/1549880 

 

Oproep om ons een gesproken bericht te sturen uit het jaar 8102:

https://studiumgenerale.artez.nl/nl/studies/all/podcast/open+call+send+us+a+voice+message+from+the+future/

 

Interview met K&A over ‘8102’:

https://www.theaterkrant.nl/nieuws/niet-op-karla-isidorou/

 

Over het begin van dit project:

https://www.k-and-a.co/8102

 

www.k-and-a.co

K&A (@karlaandalexandra) • Instagram photos and videos