Ga naar de inhoud

Leeslijst Lente

Leeslijst Lente

We hebben inspirerend leesmateriaal verzameld om ons deze lente in te verdiepen, waaronder teksten van Stella Duffy en François Matarasso.  “Ik geloof echt in de gemeenschap. Ik geloof echt in het genie binnenin ieder mens.” Auteur en theatermaakster Stella Duffy citeert deze woorden van Joan Littlewood in haar artikel op A Restless Art: Thinking About Community and Participatory Art. Ze inspireerden Stella Duffy om Fun Palaces te ontwikkelen: een voortdurende campagne voor cultuur door, voor en met iedereen, alsook een jaarlijks weekend met evenementen waarbij kunst en wetenschap vitale middelen zijn om betrokkenheid en deelname van de gemeenschap te stimuleren. Tijdens het ICAF in 2017 heeft Stella beloofd een speciale workshop-editie van een speciale ICAF Fun Palace te geven.

Deze lente lezen we ook François Matarasso’s Bread and Salt: Stories of Art and Migration. Dit boek verweeft de verhalen van achttien kunstenaars in Europe wiens levens ver weg hiervandaan begonnen. Zowel hun persoonlijke narratieven als creatieve processen vormen een karakteristieke bijdrage voor intercultureel dialoog in Europa. Je kunt het boek vinden in onze digitale bibliotheek.