Ga naar de inhoud

MINI-ICAF 2011 – 2 DECEMBER 2011

MINI-ICAF 2011 – 2 DECEMBER 2011

Op vrijdag 2 december 2011 vindt het MINI-ICAF plaats met daarin onder andere een terugblik op de 5e editie van het International Community Arts Festival dat eind maart/begin april 2011 plaatsvond. Van het ICAF 2011 is inmiddels een videodocumentaire gemaakt. De DVD met de documentaire wordt tijdens het MINI-ICAF officieel gepresenteerd en uitgereikt. Een boekverslag over het ICAF volgt in de loop van 2012.

Programma:
Het definitieve programma voor het MINI-ICAF wordt eind oktober gepubliceerd op onze website www.icafrotterdam.com. De hoofdgast van het MINI-ICAF is de befaamde Britse community arts expert François Matarasso, die in de ochtend een inleiding zal verzorgen over de ‘kracht van Community art’ geplaatst in het licht van de recente onlusten in Britse steden. Ook vinden de premières plaats van de ICAF documentaire en van de film die Dance United heeft gemaakt over hun artist-in-residency tijdens het afgelopen ICAF in Moerwijk, Den Haag. Carly Annable en Helen Linsell van Dance United zullen ook op het MINI-ICAF aanwezig zijn om samen met u kritisch terug te kijken op hun werk. Tevens presenteren we tijdens dit MINI-ICAF een nieuw Europees samenwerkingsproject, COAST. Deze naam staat voor ‘Community Oriented Art and Social Transformation’ en verbindt – met steun van het European Culture Programme – vier ICAF-partners die de komende twee jaar rond het thema ‘migratie’ gaan samenwerken. Naast het Rotterdams Wijktheater zijn dat ACTA Community Theatre uit Bristol, Expedition Metropolis uit Berlijn en Grodzki Theatre uit het Poolse Bielsko Biala. Vertegenwoordigers van al deze groepen zullen op het MINI-ICAF aanwezig zijn om in een workshop te brainstormen over de kracht van internationale samenwerking op het gebied van Community Arts.

Boekverslag:
Het boekverslag verschijnt in de loop van 2012. Naast een complete transcriptie van het seminar dat tijdens het festival plaatsvond rondom het thema ‘the power of Community art’, zal er speciaal voor het boek een aantal nieuwe essays worden geschreven door o.a. Edith Scher over buurttheater in Argentinië, Matt Jennings over de dilemma’s in de Noordierse community arts, Ulrich Hardt over Europees-Latijnsamerikaanse samenwerking, Zindaba Wa Chisiza over ‘theatre and development’ in Tanzania en een inleiding door Jan Cohen-Cruz.